Bakan Soylu’dan donarak Şehit olan 2 askerle ilgili açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Güvenlik Toplantısı öncesinde açıklamalarda bulundu.

Soylu, burada yaptığı konuşmada,geçtiğimiz gün Tunceli’de donarak şehit olan 2 askerle ilgili açıklamada bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tunceli’de 2 askerin donarak şehit olmasıyla ilgili olarak, “PKK’ya vurduğumuz ağır darbeler neticesinde, yurt dışından terörist takviyesi kararı aldığı bilgisi alındı. Jandarmamız bu girişimi akamete uğratmak için 21 timle operasyona başladı. Şehitlerimiz de bu timde bulunuyordu. 2 bin 300 rakımda, kara yolu ulaşımı olmayan zorlu, kış şartlarına sahip bir bölgedir. Hava şartları aniden ağırlaştı. Onları oraya bırakan helikopter pilotu defalarca denemesine rağmen oraya inemedi. Tabur komutanı başta olmak üzere arkadaşlarımız oraya intikal etmeye çalıştı” dedi.

Sosyal medyada “böyle bir şey olur mu?” dendi ama paylaşılan fotoğraflar ve videolar yanlış. Kahramanlarımızı, mevsimsel şartlara uymayan şekilde operasyona çıkarıyormuşuz havası yaratmaya çalıştılar.

Soylu, burada yaptığı konuşmada, “Son bir yılda 143 bin 394 uyuşturucu operasyonu gerçekleştirildi ve 21 bin 947 kişi tutuklandı.

Bir yılda PKK’ya 91 bin 297, FETÖ’ye 38 bin 725, DEAŞ’a 2 bin 483, aşırı sol terör örgütlerine ise 655 operasyon gerçekleştirildi.

Bu yıl içerisinde PKK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda sözde üst düzey yönetici 113 terörist etkisiz hale getirildi.” ifadelerini kullandı.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version