SON.TV/TRABZON
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Çelebi Yılmaz, Trabzon E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gerçekleştirdiği ziyarette kurum bünyesindeki çalışmaları yerinde değerlendirdi.
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün açıklamasına göre Yılmaz, kurum içerisindeki tekstil ve telkâri atölyeleri, kütüphane, resim kursu ve sağlık servisini ziyaret etti. İncelemelerin ardından kurum yöneticileriyle toplantı gerçekleştirilerek ceza infaz kurumunun genel işleyişi masaya yatırıldı.

TEKSTİL VE TELKÂRİ ATÖLYELERİNİ İNCELEDİ
Genel Müdür Çelebi Yılmaz’ın ziyaret programının önemli başlıklarından birini, hükümlü ve tutuklulara yönelik üretim ve meslek edindirme çalışmaları oluşturdu.
Yılmaz, Trabzon E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda faaliyet gösteren tekstil ve telkâri atölyelerini gezerek yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Atölyelerde sürdürülen üretim faaliyetlerinin yanı sıra hükümlü ve tutukluların mesleki beceri kazanmalarına yönelik uygulamalar da yerinde incelendi.
Ceza infaz kurumlarındaki bu atölyeler, hükümlü ve tutukluların cezalarının infazı sırasında üretime katılmalarını ve çeşitli alanlarda mesleki deneyim kazanmalarını amaçlayan iyileştirme faaliyetleri arasında yer alıyor.
KÜTÜPHANE VE RESİM KURSUNA ZİYARET
Yılmaz’ın bir sonraki durağı kurum kütüphanesi ile resim kursu oldu. Hükümlü ve tutuklulara yönelik eğitim, kültür ve sanat faaliyetlerini inceleyen Yılmaz, devam eden çalışmalar hakkında kurum görevlilerinden bilgi aldı.
Kütüphane hizmetleriyle okuma alışkanlığının desteklenmesi, resim kursu gibi sanatsal çalışmalarla da hükümlü ve tutukluların sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlanması hedefleniyor.
Genel Müdürlük açıklamasında, kütüphane ve resim kursundaki çalışmalar “iyileştirme faaliyetleri” kapsamında değerlendirildi.
SAĞLIK SERVİSİNDE DOKTORLARLA GÖRÜŞTÜ
Ziyaret kapsamında Trabzon E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunun sağlık servisi de incelendi. Genel Müdür Çelebi Yılmaz, burada görev yapan doktorlar ve diş hekimleriyle bir araya geldi.
Görüşmede hükümlü ve tutukluların sağlık süreçleri ile kurumda yürütülen sağlık hizmetleri hakkında bilgi verildi. Yılmaz, sağlık servisindeki uygulamaları yerinde değerlendirerek görevli sağlık personelinin çalışmalarına ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

KURUMUN GENEL İŞLEYİŞİ ELE ALINDI
Ziyaretin son bölümünde Genel Müdür Çelebi Yılmaz ile Trabzon E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu yöneticileri arasında değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıda ceza infaz kurumunun genel işleyişi, kurum içerisindeki birimlerin çalışmaları ve yürütülen uygulamaların etkinliği ele alındı. Birimler arasındaki çalışma düzeni ve koordinasyon da değerlendirme başlıkları arasında yer aldı.
Böylece ziyaret boyunca üretim ve meslek edindirme faaliyetlerinden sosyal ve kültürel iyileştirme çalışmalarına, sağlık hizmetlerinden idari işleyişe kadar kurumun farklı alanlarındaki uygulamalar yerinde incelenmiş oldu.

CTE GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ziyaretle ilgili açıklamasında şu bilgilere yer verdi:
“Genel Müdürümüz Çelebi Yılmaz, Trabzon E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunu ziyaret etti.
Kurum ziyareti kapsamında Genel Müdürümüz, tekstil ve telkâri atölyelerinde sürdürülen üretim ve meslek edindirme süreçlerini, kütüphane ile resim kursunda gerçekleştirilen iyileştirme faaliyetlerini ve sağlık servisindeki uygulamaları yerinde inceledi.
Sağlık servisinde görev yapan doktor ve diş hekimleriyle bir araya gelen Genel Müdürümüz, hükümlü ve tutukluların sağlık süreçlerine ilişkin yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Ziyaretin son bölümünde kurum yöneticileriyle gerçekleştirilen toplantıda; kurumun genel işleyişi, birimler arasında yürütülen çalışmalar ve uygulamaların etkinliği ele alındı.”
ETİKETLER: #ÇelebiYılmaz #CTE #CezaVeTevkifevleri #Trabzon #CezaİnfazKurumu #AdaletBakanlığı #İnfazSistemi #MeslekEdindirme #SonDakika #Haber









