Emine Erdoğan Suriyeli bebek Muhammed’i ağırladı

Emine Erdoğan Suriyeli bebek Muhammed'i ağırladı

Suriye’de yaşanan insanlık dramının en çok etkilediği çocuklar oluyor. Onlardan biri de Hama’da yaşayan Mosaytıf ailesinin en küçük ferdi Muhammed oldu.

Ampüte olarak dünyaya gelen minik Muhammed engellerinin yanında bir de ülkesindeki iç savaş nedeniyle bombalanan evinden kaçarak ailesiyle birlikte İdlib’deki çadır kente sığındı.

Muhammed’in durumunu gören Cumhurbaşkanlığı, İçişleri Bakanlığı ve AFAD yetkilileri; Muhammed’i ihtiyacı olan protez kol ve bacaklara kavuşturmak için seferber oldu.

AFAD ekipleri, Muhammed’i geçtiğimiz cuma günü ailesiyle birllikte Türkiye’ye getirdi. Henüz 14 aylık olan Muhammed’in protez kollar ve bacaklar için gereken tetkikleri yapıldı. Tüm tedavi masrafları hayırseverler tarafından karşılanacak olan Muhammed’in ilk aşamada protez kol ve bacaklara kavuşturulması, ardından yürümesi için çalışmalara başlanacak.

EMİNE ERDOĞAN, TORUNUYLA BİRLİKTE MUHAMMED’İ AĞIRLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Muhammed ve ailesini ağırladı. Muhammed bebeğin sağlık durumu hakkında Mosaytıf ailesinden bilgi alan Emine Erdoğan, Muhammed ile yakından ilgilendi.

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu’nun da katıldığı ziyarette, Emine Erdoğan’a torunu Sadık Eymen Albayrak da eşlik etti. Mosaytıf ailesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesine teşekkürlerini sunarken Türk halkının misafirperverliği için de şükranlarını ifade etti.

Emine Erdoğan, ziyaretten fotoğrafları resmi Twitter hesabından paylaşarak “Yaşadıkları Hama kentinin bombalanmasının ardından İdlib’deki çadır kente sığınan Suriyeli Mosaytıf ailesinin, kolları ve bacakları olmadan doğan Muhammed bebeği bugün misafirimiz oldu. İçişleri Bakanlığımız ve AFAD iş birliği ile ulaşılan Muhammed bebek inşallah protez kol ve bacaklarına kavuşacak. Onun da en kısa zamanda akranları gibi yürüyüp, oyunlar oynadığı günleri görmeyi umut ediyoruz.” şeklindeki mesajını paylaştı.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version