Cüneyd Zapsu’yu kızdıran tweet

Cüneyd Zapsu'yu kızdıran tweet

Cüneyd Zapsu'yu kızdıran tweet

Avukatı Satılmış Şahin aracılığı ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuran Başbakan Erdoğan’ın eski danışmanı Cüneyd Zapsu, T.C.Ali@Enesim22 isimli Twitter kullanıcısının 24 Mayıs 2013 tarihinde attığı twit ile kendisine hakaret ettiğini öne sürdü.

Suç duyurusu dilekçesinde şikayetçi olduğu Twitter kullanıcısının hesabında, kendisine “Amerikan uşağı” diyerek hakaret ettiğini savunan Zapsu, “Şüpheli bu mesajında hem bana hakaret etti hem de hakkımda kamuoyunda olumsuz bir intiba oluşturmaya çalışmıştır” dedi.

Cüneyd Zapsu Danışmanlık A.Ş.’nin ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı olduğunu hatırlatan Zapsu, “Şirket aracılığıyla dünyaca tanınmış bir çok büyük firma ve kuruluşun resmi danışmanlığını yapmaktayım. Ak Parti’nin kurucu üyesi olup Başbakan’ın danışmanlığını yaptım. Ülkemizde ve dünyada çok tanınan bir iş ve faaliyet adamı olup, kamuya mal olmuş bir kişiyim” dedi.

Şikayete konu Twitter kullanıcısının yine şikayete konu twiti ile ticari hayatına zarar verdiğini, bu twitin kamuoyunda infiale sebep olacağını belirten Zapsu, “İnternet ortamında paylaşılan ve ifade edilen görüşlerin hukuka aykırı itham ve beyanlar içermemesi gerekmektedir” dedi.

Şüphelinin söz konusu Twitter hesabında yayınladığı mesajda kendisine alenen, “…Amerikan uşağı cüneyt zapsu…” diyerek hakaret ettiğini hatırlatan Zapsu, “Bununla beni, vatanını milletini sevmeyen, karanlık güç odağı, ülke menfaatlerine kendi menfaatini tercih eden, yasadışı birisi gibi göstermeye çalışmıştır. Toplumda bana karşı kin ve nefret uyanmasını sağlamaya çalışmıştır” iddiasında bulundu.

Şüphelinin bu twiti ile hakaret suçunu düzenleyen TCK 125. maddesine aykırı davrandığını belirten Zapsu, T.C.ALİ@Enesim22 isimli Twitter kullanıcısının açık kimliğinin tespit edilerek hakkında dava açılmasını istedi.

TCK 125. maddesi hakaret suçunu işleyenlerin 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmalarını öngörüyor.

18 MAYIS’TAN 30 MAYIS’A KADAR OLAN TÜM TWİTLERİNİ SİLMİŞ
.

.
Gezi olaylarının sürdüğü süreçte attığı twit ile Cüneyd Zapsu’ya hakaret eden T.C.Ali@Enesim22 isimli Twitter kullanıcısı, suç duyurusuna konu twitini 24 Mayıs tarihinde atmış. Profilinde ise bu kullanıcının Gezi olaylarının başladığı 18 Mayıs tarihinde 30 Mayıs tarihine kadar 12 günlük tüm twitlerini sildiği görülüyor.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version