ROL Ç/ALAN MİLLETVEKİLLERİ

Sırrı Süreyya, Gezi’de buldozerin önüne atlayarak piyasa yaptı ya, ODTÜ eylemlerinde CHP mileltvekilleri de hemen aynı role soyundular. Kendisi bir şey üretemeyip kopye çekmeyi çok seven CHP için bu çok normal bir şey.

CHP milletvekilleri Hüseyin Aygün ve Aylin Nazlıaka, “Bizim Sırrı Süreyya’dan neyimiz eksik?… Birimiz Ankara Hukuk mezunu birimiz ODTÜ… Sırrı Süreyya da kim oluyor?… Alt tarafı bir filimci…” falan deyip ODTÜ eylemlerine bodozlama daldılar.Yani düpedüz rol çaldılar. CHP de, özgün bir eylem türü geliştiremediğinden, hazıra konma sevdasında. (Bu arada, ODTÜ’ye kayıt yaptırmaya gelen baş örtülü kızlara yapılan tacizin yanlış olduğunu söyleyen Kılıçdaroğluna alkış!…Böyle doğru şeyler yapın, canımı yiyin…)

Hüseyin Aygün ile Aylin Nazlıaka’nın rol çalmalarına çok ama çok güldüm… Hareketleri bana Gülen Gözler filmini hatırlattı. Münir Özkul (Hep “baba”) ve Adile Naşit (Hep “anne”) kızları Müjde Ar (İsmet) ve Ayşen Gruda (Fikret)…

İsmet (Müjde Ar), Temel (Ahmet Sezerel) ile evlenmek istemektedir ama babası kızını vermek istemez. Müjde Ar da, evden kaçmış numarası yapmak üzere gardroba saklanır. Evde bi telaş bi telaş!…. İlgi merkezi Müjde Ar’dır… Bir süre sonra Müde Ar gardropta bulunur ve muradına erer.

Müjde Ar’ın numarasını ve ilgi odağı olmasını görüp kıskanan Fikret (Ayşen Gruda) da kovulmuş pilot Vecihi (Şener Şen) ile evlenmek istemektedir ama aile bir türlü razı olmaz. Evin “anlama özürlü kızı” rolünü oynayan Ayşen Gruda, Müjde Ar gibi evden kaçma numarası yapar ve saklandığı gardropta hemen bulunur; yani rol çalar.

CHP milletvekillerinin yaptıkları, Neşeli Günler filmindekine ne kadar benziyor değil mi? Ç/Almaya kalktıkları rol, özgün ve etkili bir biçimde Gezi’de Sırrı Süreyya Önder tarafından oynandı. Eleştirildi ama yadırganmadı. Özgündü, ilkti ve kendiliğinden gelişti o rol. Şimdi aynı rolü ç/almaya kalkan CHP milletvekillerinin durumu, Ayşen Gruda’nın durumuna benziyor. “İlk iş”te yakalanan beceriksizler gibi oldular yani…

Şimdi bu milletvekillerinden ne beklersin?!…

Birader, biriniz Tunceli’de PKK’lılara “İyi çocuklardı” dersiniz; ODTÜ mezunu ve Koç Grubundan gelme ötekiniz işçiye “yengeç” dersiniz… Ondan sonra da bu ülkede “temiz siyaset” yapmaya niyetlenirsiniz… (CHP yanılıp yenilip de Aylin Nazlıaka’yı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı falan yapmaz inşallah. Yaptığı anda, Melih Gökçek, Nazlıaka’nın gariban işçiye “yengeç” dediği fotoğrafla süsler Ankara’yı…)

Özgün olun sayın vekiller, özgün!…

Özgün olun, dükkân sizin!…
Gülen Gözler filmindeki gibi rol ç/alıp Fikretleşmenize gerek yok!…


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version