Devrimci Karargah PKK’nın gözetiminde!

Devrimci Karargah PKK'nın gözetiminde!

Devrimci Karargah PKK'nın gözetiminde!

2005 yılında kurulan Devrimci Karargâh, Avrupa’da etkin olan PKK’nın gözetiminde eylemlerini yapıyor. Örgüt, Kandil bağlantısını Serdar Kaya-Mustafa Karasu ilişkisi üzerinden sağlıyor

Abdurrahman Şimşek ve İbrahim Evrim Ayral’ın haberine göre; 2005 yılında kurulan Devrimci Karargâh örgütü, birden bire ortaya çıkıp, büyük kanlı eylemlere başlamış ilginç bir örgüt. Örgütün ansızın faaliyetlerine başlayıp, kanlı eylemler yapmış olması yabancı gizli servislerin denetiminde olduğunu gösteriyor. Örgüt ayrıca Avrupa’da etkin olan PKK’nın gözetiminde faaliyet gösteriyor. Kandil’den Nürnberg ve Berlin’e, oradan Avrupa’nın pek çok şehrine yayılan ilişki ağı içinde Devrimci Karargâh (DK), PKK desteğiyle yaşatılan bir örgüt olarak nitelendirilebilir. DK-PKK bağlantısını, Serdar Kaya ile PKK’nın Kandil’deki üst düzey yöneticilerinden Mustafa Karasu sağlıyor. Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) tespitlerine göre Kaya, Kandil’de Karasu ile görüştü ve DK’nın Avrupa’da nasıl faaliyet göstereceğini ayrıntılarıyla konuştu. Serdar Kaya ayrıca, Bostancı’daki polis baskınında ölen Orhan Yılmazkaya ile birlikte de Kuzey Irak’taki Zap kampına gidip askeri eğitim aldı. Kaya ile Yılmazkaya’nın internet üzerinden şifreli görüşmeler yaptığı tespit edildi. Emniyet, internet haberleşmelerini şifreli yapan örgütün zaman zaman güvenlik için canlı kurye kullandığını da belirledi. Devrimci Karargâh, 2008 yılında 1. Ordu Komutanlığı’na havan mermisi ile saldırı düzenlenmesi, Karacaahmet Mezarlığı’nda zaman ayarlı parça tesirli bomba ile patlatılmasıyla gündeme geldi. Örgütün en büyük eylemi ise, Sütlüce’deki Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul İl Başkanlığı’na bombalı paket gönderilmesiydi. Bombanın patlaması sonucu bir polis memuru şehit olmuş, 5’i polis 12 kişi de yaralanmıştı. 2009’da Beşiktaş’taki Pozitif Bank binasına bombalı saldırı düzenleyen örgütün Bostancı’daki hücre evinin basılması sırasında televizyonlardan canlı yayınlanan çatışmada emniyet amiri Semih Balaban şehit olmuş, yoldan geçen Mazlum Şeker de hayatını kaybetmişti. Bu çatışmada Serdar Kaya’nın görevlendirdiği örgüt yöneticisi Orhan Yılmazkaya öldürülmüştü.

Çevirmenlik yapıyor

2008 yılında adını duyuran Devrimci Karargâh örgütüyle ilgili MİT raporunda DK’nın 2011 yılı itibariyle Avrupa-Irak alanında 60-70 mensubuyla toplantılar yaptığı bilgisi yer alıyor. Raporda şöyle deniliyor: “Avrupa merkezli olarak yönlendirildiği bilinen örgütün ağırlıklı olarak Almanya ve İsviçre’de faaliyet göstermekte olup, Fransa ve Hollanda’da kadro ve bağlantıları bulunmaktadır. Ayrıca Irak, Suriye, İran, Yunanistan, Bulgaristan, Rusya, Hırvatistan ve Saraybosna’da da irtibatlarda ve faaliyetlerde bulunduğuna dair duyumlar alınmıştır.”

Bağlantılı kişiler

Örgütün lideri Serdar kaya’nın eşi Rabia Şen Süer Kaya 1961 Üsküdar doğumlu. Boğaziçi Üniversitesi’nden mezun oldu. Serdar Kaya ile 1989’da evlendi. Yazarlık ve çevirmenlik yapıyor. İddialara göre, Rabia Şen Süer Kaya’nın örgütte irtibatlı olduğu diğer isimler şunlar: Eşi Serdar Kaya, Cenk Murat Ağcabay, Anıt Baba, Suat Bozkuş, Şamil Altan, Hakan Etyemez, Pakize Keleş, Hakan Soytemiz, Gürbüz Güneş, Oğuzhan Kayserilioğlu, Mehmet Güneş, Cem Özatalay, Murad Akıncılar, Mehmet Bülent Özbek, Mehmet Ali Bozdemir, Cevat Dökmeci, İbrahim Özkan, Muttalip Küçükoğlu, Mehmet Ali Yücel, Mebruke Bayram. Rabia Şen Süer Kaya, DK’nın Emir Yusuf Emirmahmudoğlu adlı yöneticisi ile de irtibatlı. Emirmahmudoğlu 2006 yılında Hollanda’dan Rabia Şen Süer Kaya ile internet üzerinden birkaç kez örgütsel bağlantı kurmuş.

11 Eylül gibi eylem planladılar

Devrimci Karargâh örgütü, 2009 yılında Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 11 Eylül tarzı bir terör saldırısı planladığı iddiasıyla gündeme geldi. Örgütün, 11 Eylül tarzı bir terör saldırısı için üs olarak seçtiği Sabiha Gökçen Havalimanı’nda uçak bakım şirketine eleman sızdırdığı, ancak polisin örgütü çökertmesinden sonra eylemin yapılamadığını SABAH daha önce yazmıştı. SABAH’ın 9 Kasım 2009’da sürmanşetten yayınladığı haberde örgütün tıpkı Sabancı suikastında Fehriye Erdal’ın Sabancı Center’da işe konulması gibi, bir şirkete eleman yerleştirerek saldırı planladığı belirtilmişti.

8 yıl önce kurulmuştu…

2005 yılında kurulan Devrimci Karargâh örgütü, birdenbire ortaya çıkıp kanlı eylemlere başladı. Adını ilk olarak 2008 yılında duyurdu. Ertesi yıl Bostancı’daki örgüt evinin baskını televizyonlardan canlı yayınlanınca isimlerini kamuoyu da öğrenmişti…


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version