SON TV

Hamile doktora tekme tokat dayak

Elazığ'da hamile kadın doğum uzmanı Zeynep Doğan Artaş, hasta yakınları tarafından tekme tokat dövüldü.

Hamile doktora tekme tokat dayak

İddiaya göre, Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan kadın doğum uzmanı Zeynep Doğan Artaş, dün, 28 haftalık gebe bir kadını, hastanede boş kuvöz olmadığı gerekçesiyle, erken doğum ihtimalini gözönünde bulundurarak başka bir sağlık kuruluşuna sevk etmeye karar verdi.

SİNİRLENDİ VE SALDIRDI

Kadının eşi E.A, bu karara sinirlenerek, 27 haftalık hamile doktor Artaş’a sözlü ve fiili saldırıda bulundu. Düşük tehlikesine karşı sabaha kadar gözlem altında tutulan Artaş’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Polis ekiplerince gözaltına alınan E.A’nın ise çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtildi.

Bu arada, hastane önünde toplanan bir grup sağlık çalışanı, saldırıyı kınadı. Grup adına konuşan İl Sağlık Müdürü Selahattin Karakoç, bu tür olayların sağlık camiasını derinden üzdüğünü söyledi.

Vatandaşlara seslenen Karakoç, “Görev başındaki bütün sağlık çalışanları, sizler adına burada hizmet veriyor. Bu şekilde olaylarla karşılaşmak hem bizi hem sağlık camiasını derinden yaralıyor. Tüm vatandaşlarımızdan şunu rica ediyoruz; çalışanlar onlar için çalışıyor, çalışanlarına sahip çıksınlar” dedi.

Elazığ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Tarkan Özdemir ise “Hamile olan bir doktorumuza daha önce hiç görmediği, adını bile bilmediği bir erkek şahıs tarafından önce küfre varan hakaretler yapıldı ve sonra karnına tekme atıldı. Bu tekme, aynı zamanda henüz dünyayla tanışmamış, bu tarz insanların varlığından bile habersiz olan anne karnındaki o bebeğe de atıldı” diye konuştu.

Bu tür olaylarla Türkiye’nin her yerinde zaman zaman karşılaştıklarını belirten Özdemir, şiddet olaylarının sadece sağlık çalışanlarının değil, toplumun sorunu olduğunu dile getirdi.

Saldırıyı kınayan Özdemir, zanlının gereken cezayı alması için konunun takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

Sağlık-Sen Elazığ Şube Başkanı Mehmet Karakaş da saldırıyı kınadı.