SON TV

3 gelininin her biri ayrı milletten

Adam çiftinin üç oğlu her biri farklı milletten gelin aldı. Birleşmeş Milletler gibi ailede herkesin ayrı bir hikâyesi var.

3 gelininin her biri ayrı milletten

Bahattin-Serpil Adam çiftinin üç gelinin üçü de farklı milletten. Oğulları Yavuz, Nijeryalı Sarah ile Ubeyd ise Güney Afrikalı Aqilaa ile evli. Ailenin büyük oğlu Fatih de geçtiğimiz günlerde Tayvanlı Chia ile dünya evine girdi. Birleşmeş Milletler gibi ailede herkesin ayrı bir hikâyesi var.

FARKLI RENKLERDE TORUNLARI OLDU

ABD’de doktora eğitimi alan Fatih Adam (30) ve Tayvanlı Chia Wen, geçen hafta Konya’da düzenlenen düğünle dünya evine girdi. Adam ailesi, geçtiğimiz yıl, kız istemeye Tayvan’a gitmiş ve evlilik büyüklerin de rızasıyla gerçekleşmişti. Ancak bu sıradan bir ‘yabancı gelin’ olayı değil. Tayvanlı Chia, Adam ailesinin üçüncü yabancı gelini. Ortanca oğul Yavuz (27) Nijeryalı Sarah ile, küçük oğul Ubeyd (26) ise Güney Afrikalı Aqilaa ile evli. Yavuz ile Ubeyd’in yabancılarla evlenmek istediğini ilk duyduklarında şok yaşayan, karşı çıkan Bahattin ve eşi Serpil Adam, şimdi farklı renklerdeki torunlarını severken yabancı gelinlerinden çok memnun olduklarını anlatıyor. Son gelini Tayvanlı Chia’nın Müslüman olup Canan ismini aldığını, gelinlerin birbirinin dillerini bilmeseler de gönül diliyle anlaştıklarını söyleyen Serpil Hanım, “Türk gelinleri aratmıyorlar, çok saygılılar. Bir iş yaparken oturamazlar, ‘anne anne’ diye peşimden ayrılmazlar, sarılırlar öperler. Daha ne isteyim?” diyor. Mevlânâ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam da gelinlerin farklı milletten olmasının çok mühim faydaları olduğunu esprili bir dille anlatıyor: “Eşim, gelinlere söylense de gelinler ‘anneciğim, anneciğim’ deyip gülüyorlar. Evde hiç tartışma-kavga olmuyor.”

ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ İÇİN YURTDIŞINA GİTTİLER

Eş olarak yabancıları tercih eden Fatih (30), Yavuz (27) ve Ubeyd (26) kardeşlerin evlilik hikâyeleri de birbirlerine çok benziyor. Oğullarını üniversite eğitimi için yurtdışına gönderen anne Serpil Adam, döndüklerinde baş göz ederiz ümidiyle tanıdık çevreden kız bakmaya başlar. Tam bu hayalleri kurduğu sırada Kıbrıs’ta okuyan ortanca oğlu Yavuz’dan aldığı bir telefonla ilk sürprizle karşılaşır. Oğlu, gönlünü kaptırdığı Nijeryalı Sarah ile evlenmek istediğini söyler. Anne Serpil Adam, yaşadığı kısa süreli şokun ardından oğlunu vazgeçirmek için dil döker. Anne-babasını ikna edemeyen Yavuz, ailesinden gizlice Kıbrıs’ta evlenir. Çocukları olduktan sonra ise ailesine haber vermeye karar verir. Yavuz’dan ikinci telefonu alır anne Serpil Adam: “Anne ben evlendim. Bir de çocuğum var.” Hem hizmet edebilmek hem de eğitim amacıyla yurtdışına gittiklerini anlatan Yavuz Adam, “Niyetimiz hizmet etmek olduğundan anne ve babamızda hep bizi destekledi.”diyor.

Küçük oğlunu Güney Afrika’daki Nelson Mandela Üniversitesi’ne hukuk eğitimi almaya gönderen anne Serpil Adam, oğlunun Güney Afrikalı Aqilaa ile evlendiğinden yine haberdar olmaz. “İkinci şoku da Ubeyd’de yaşadım.” diyen anne, o anı şu sözlerle anlatıyor: “Bir yıl sonra da Ubeyd kucağında çocuk ve bir hanımla çıktı geldi. Evlendiğinden hiç haberim yoktu. ‘Anne, bu eşim, bu da oğlum.’ dedi. Çocuğa baktım aynı oğluma benziyor.” Doktora eğitimi için ABD’ye giden ve orada Tayvanlı Chia Wen ile tanışan Fatih ise tabiri caizse çiçeği burnunda bir damat. ABD’de doktora eğitimine devam eden Fatih, geçtiğimiz hafta Tayvanlı eşi Chia Wen ile Konya’da dünya evine girdi. Fatih de diğer iki kardeşi gibi yabancı bir eş tercih etti ancak bu evlilik ailenin bilgisi dahilinde oldu. Üstelik aile, geçtiğimiz yıl Tayvan’a kız istemeye bile gitmiş.

AYNI DUYGUYU PAYLAŞANLAR ANLAŞIR

Dünya bir köy haline geldiği için bu evlilikleri yadırgamadıklarını söyleyen baba Prof. Dr. Bahattin Adam, “Kültürler farklı ama Hz Mevlana’nın dediği gibi ‘Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşır.” diyor. Gelinlerin farklı milletten olmasının çok mühim faydaları olduğunu esprili bir dille anlatıyor: “Eşim, gelinlere söylense de gelinler ‘anneciğim, anneciğim’ deyip gülüyorlar. Evde hiç tartışma-kavga olmuyor.”