29 Haziran 2026 · Pazartesi · Özel Haberin Kaynağı
SON TV
SON DAKİKA
HSK

HSK Teftiş Kurulu Başkanı Ali Erdem’den Diyarbakır adliyesine ziyaret

HSK Teftiş Kurulu Başkanı Ali Erdem, olağan teftiş çalışmaları kapsamında Diyarbakır’a giderek HSK başmüfettişlerinin yürüttüğü denetimleri yerinde inceledi. Erdem, Diyarbakır Adliyesi ile Bölge Adliye ve Bölge İdare Mahkemelerinde de temaslarda bulundu

SON.TV/DİYARBAKIR

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Teftiş Kurulu Başkanı Ali Erdem, olağan teftiş programı kapsamında Diyarbakır’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Program çerçevesinde devam eden teftiş faaliyetlerini yerinde takip eden Erdem, yargı kurumlarında incelemelerde bulunarak adli temaslarda bulundu.

 

BAŞMÜFETTİŞLERİN ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ

HSK Teftiş Kurulu Başkanı Ali Erdem, Diyarbakır Adliyesinde olağan teftiş görevini sürdüren HSK başmüfettişlerinin çalışmalarını yerinde inceleyerek yürütülen denetim süreci hakkında bilgi aldı. Teftiş faaliyetlerinin etkinliği ve adli hizmetlerin işleyişine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

 

BÖLGE MAHKEMELERİNE DE ZİYARET

Program kapsamında Diyarbakır Adliyesinin yanı sıra Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi ve Diyarbakır Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığını da ziyaret eden Erdem, yargı mensuplarıyla bir araya geldi. Görüşmelerde adli hizmetlerin yürütülmesi ve devam eden çalışmalar ele alındı.

ŞEREF DEFTERİNİ İMZALADI

HSK Teftiş Kurulu Başkanı Ali Erdem, ziyaret ettiği Diyarbakır Adliyesi, Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi ve Diyarbakır Bölge İdare Mahkemesinde şeref defterini imzaladı. Ziyaret, kurum temsilcileriyle gerçekleştirilen değerlendirmelerin ardından sona erdi.

ETİKETLER:#HSK #AliErdem #TeftişKurulu #Diyarbakır #DiyarbakırAdliyesi #BölgeAdliyeMahkemesi #BölgeİdareMahkemesi #Yargı #Adalet #SonTV