HSK’da flaş atama kulisi.. O isim bekleniyor

Bekir Bozdağ’ın Adalet Bakanlığı görevine getirilmesinin yargı camiasındaki yankısı sürerken, söz konusu görev değişimi sonrası yargı kulisleri de bir hayli hareketli.

BAKAN BOZDAĞ’DAN ÖNEMLİ MESAJ

Bakan Bozdağ bugün ilk olarak Hakimler ve Savcılar Kurulu üyelerini kabul etti ve kabulde yargıda çoğulculuğun önemine dikkat çekerek bunun korunması için Hakimler ve Savcılar Kurulu olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını kaydetti. Diğer yandan Hakimler ve Savcılar Kurulu üyelerinin de kurul çalışmalarına ilişkin Bakan Bozdağ’ı bilgilendirdiği öğrenildi.

YEMİN ETTİ MİLLETVEKİLLERİNİN TEBRİKLERİNİ KABUL ETTİ

Bakan Bozdağ daha sonra TBMM’de yemin etti. Yemin töreninin ardından ise milletvekillerinin tebrik mesajlarını kabul etti. Bekir Bozdağ’ın tekrar Adalet Bakanlığı görevine gelmesiyle yargı teşkilatı içinde de önemli kritik değişikliklerin olabileceği yargı kulislerinde konuşuluyor. Bu değişikliklerin başında ise bakanlık içinde olacağı, iki bakan yardımcısının değişeceği, Ceza İşleri Genel Müdürlüğü ve Teftiş Kurulu Başkanlığı başta olmak üzere bazı genel müdürler ile daire başkanlarının yerine yeni isimlerin getirileceği öğrenildi.

HSK’DA GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ BEKLENİYOR
Bakanlıkta yapılacak olan köklü değişikliklerin yanı sıra Hakimler ve Savcılar Kurulu’nda da önemli görev değişikliklerinin olması bekleniyor. Kulislere yansıyan bilgilere göre; Hakimler ve Savcılar Kurulu’nda Genel Sekreterlikte üst düzey değişiklik olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

İŞTE O İSİM

Bu kritik görev değişikliklerinden birine ise daha önce Bekir Bozdağ döneminde HSK’da Genel Sekreter yardımcılığı yapan halen Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı görevini yürüten Turan Kuloğlu’nun atanacağı öğrenildi.

Trabzon Araklılı olan Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Turan Kuloğlu daha önce Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcılığı yapmıştı.

İSTANBUL’DAN DA BİR İSİM KULİSLERDE

Öte yandan İstanbul’dan bir başsavcı vekilinin de HSK’da Genel Sekterlikteki kritik bir görev için isminin geçtiği kulislerde konuşulanlar arasından. Yargı camiasından son gelişmeleri almak için SONTV’yi takip etmeye devam edin.

 


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version