HSK’da kritik hafta

Hakimler Savcılar Kurulu(HSK) yaz kararnamesini yayınlayacak . Bütün yargı teşkilatının gözü yayınlanacak bu kararnamede. Halil Koç başkanlığındaki HSK 1. Daire’nin kamuoyuna duyuracağı kararname ile ilgili genel sekreterlik çalışmalarını hızla sürdürüyor .Genel Sekreter Yardımcısı Reşat Sağlık koordinatörlüğünde çalışan ekip, kararname üzerindeki çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Kararname, binlerce yargı mensubunu ilgilendiriyor.

TEMMUZ’UN İKİNCİ HAFTASI YAYINLANACAK

Kararnamenin Temmuz’un ilk ya da ikinci hafta yayınlanacağı belirtiliyor. Zaten 20 Temmuz’da adli tatil başlıyor. Adli tatil öncesinde kararnamenin yayınlanmış olması gerekiyor.

HSK ÜYESİ HANGİ BAKAN YARDIMCISI OLACAK

13 üyeden oluşan Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) Başkanı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç olurken, HSK 1. Dairenin doğal üyeliğini ise Adalet Bakan Yardımcısı Hasan Yılmaz yapıyordu. Yeni Adalet Bakanı ve yardımcılarının atanmasının ardından HSK doğal üyeliği yapacak bakan yardımcısı ise henüz belirlenmedi. Görev dağılımında hiçbir bakan yardımcısının HSK üyeliği belirtilmedi. Bakan Tunç tarafından yayınlanan görevlendirme yazısında bu göreve değinilmemesi dikkat çekti. HSK’nın doğal üyesi olacak bakan yardımcısının kim olacağı merakla bekleniyor. Aynı zamanda Adalet Bakan Yardımcısı olacak yeni HSK üyesinin önümüzdeki belirleneceği konuşuluyor.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version