HSK’nın yeni ismi ile ilgili kritik bilgi

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Genel Kurulu’nca HSK Genel Sekreteri Seyfi Han, Yargıtay Üyesi seçilmişti. Seyfi Han’ın yerine ise Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, HSK Genel Sekreteri olarak Bakırköy Adalet Komisyonu Başkanı Atilla Öztürk’ü atamıştı.

Bu gelişmelerin ardından Hakimler ve Savcılar Kurulu’nda son dakika gelişmesi yaşandı. Genel Sekreter Yardımcıları Reşat Sağlık ve Harun Karakuş Adalet Bakanlığına müşavir olarak atandı.
Sağlık ve Karakuş’tan boşalan yerlere ise Bakırköy Adalet Komisyonu Üyesi Cem Karaca ile Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ramazan Akın getirildi.

Genel Sekreter Yardımcıları Cem Karaca ve Ramazan Akın’ın görev dağılımları da belli oldu. Karaca, Kararname Bürosu’ndan sorumlu, Ramazan Akın ise İnsan Kaynakları, İdari ve Mali İşler Bürosundan sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı oldu.

Yeni Genel Sekreter Yardımcısı Cem Karaca yargı teşkilatında FETÖ ile en uzun süre mücadele eden isim olarak biliniyor. Cem Karaca Küçükçekmece hakimi olarak görev yaparken 2015 yılında İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne üye hakim olarak atandı. Canel Rüzgar başkanlığındaki mahkemede uzun süre FETÖ yargılamalarına bakan Cem Karaca, 15 Temmuz öncesinde birçok ismin terör mahkemelernde görev yapmaktan kaçtığı süreçte FETÖ yargılaması yapan heyette cesurca yeraldı. Bu mahkeme Selam kumpasının da aralarında bulunduğu önemli FETÖ dosyalarına baktı.

Daha sonra 14. Ağır Ceza Mahkemesi yedek heyeti başkanlığı yapan Karaca, büyük emekler sonucu 17 Aralık kumpas davasını karara bağladı. Sonradan Bakırköy Adliyesi Adalet Komisyon üyeliğine atanan Karaca uzun süredir burada görev yapıyordu.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version