Kilis Belediye Başkanı Ekrem Çetin cinayetinde istihbaratçı Gürsel Aktepe çıktı!

FETÖ’cü müdür cinayeti karartmış!

Eski Kilis Belediye başkanı Ekrem Çetin ve oğlu Cahit Çetin cinayetinin perde arkasından eski İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Gürsel Aktepe çıktı. Cinayetin yaşandığı tarihte Kilis İl Jandarma İstihbarat Şubesi’nde görevli olan Vakıf Ertürk, Aktepe ve 15 Temmuz sonrası tutuklanan dönemin Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl’ü cinayeti karartmakla suçladı. Ertürk cinayetin 1 numaralı şüphelisinin yakalamak üzereyken Aktepe’nin ekibinin buna engel olduğunu belirtti.

Eski Kilis Belediye Başkanı Ekrem Çetin ve oğlu CHP Merkez İlçe Başkanı Cahit Çetin cinayetinin ardından eski Eski İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Gürsel Aktepe çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Emniyet İstihbarat Dairesi’nde çalışan şüphelilere yönelik hazırlanan iddianamede 3 Haziran 2005 tarihinde işlenen cinayetle ilgili 13 yıldır gündeme gelmeyen iddialar dile getirildi. İddiaların sahibi ise soruşturmada müşteki sıfatıyla ifade veren Vakıf Ertürk oldu. 2000-2007 yılları arasında Kilis İl Jandarma İstihbarat’ta görevli olan Ertürk, baba ve oğlun öldürülmesiyle ilgili önemli bilgileri savcılıkla paylaştı.

İKİSİ DE TUTUKLU

Cinayetin faili meçhul kalması üzerine dönemin Kilis Valisi Aslan Kütükçü tarafından cinayeti araştırmak üzere emniyet ile ortak çalışmaya başladığını söyleyen Ertürk, Gürsel Aktepe’nin o dönem Kilis’te İstihbarat Şube Müdürü olduğunu belirtti. Kilis Cumhuriyet Başsavcısı’nın ise darbe girişimi sonrası tutuklanan Bülent Bingöl olduğunu aktaran Ertürk ifadesine şu şekilde devam etti: “Araştırmalarım sonucunda Orhan Aslan isimli bir şahsı tespit ettik. Şüphelinin bir arazide olacağını tespit ederek Gürsel Aktepe’nin emrindeki istihbarat şube elemanları ile araziye intikal ettik.

ARACIMIZ BİLEREK AYDINLATILIP YERİMİZ DEŞİFRE EDİLDİ

Arazi, emniyete ait beyaz renkli bir aracın farları ile aydınlatılarak bulunduğumuz yer deşifre edildi. Böylece şahsın olay yerine gelmeyerek kaçması sağlandı. Şüphelinin kaçma olayı, basın ve medya yolu ile yayılarak jandarma personeli olan bana ve görev arkadaşlarıma cinayet için örgüt kurmak, cinayete yardım etmek gibi suçlarla soruşturma açılmasına neden oldu.”

MÜRSEL ŞAHİN: ‘SENİN NE HADDİNE?’ DEDİ İŞLEME ALMADI

Yaşananlardan sonra Gürsel Aktepe ve dönemin Başsavcısı Bülent Bingöl ile ilgili inceleme ve araştırma yaptığını aktaran Ertürk, haber elemanlarından aldığı bilgiler neticesinde ikilinin örgüte mensup olduklarını öğrendiğini söyledi. Ertürk, ifadesinde bu tespiti sonrası başına gelenleri şu şekilde anlattı: “Fethullahçı Örgüt mensupları hakkında bir rapor hazırlayarak 2006 yılındaki Kilis İl Jandarma Komutanı Mürsel Şahin’e sundum. Kendisi beni odasına çağırarak, ‘Senin ne haddine devletin başsavcısını, şunu bunu fişlemek… Senin gibi zihniyetler hep böyle. Şunu imha et’ dedi. Raporu işleme koymadı.

GÜRSEL AKTEPE VE BÜLENT BİNGÖL CİNAYET FAİLİNE YARDIM ETTİLER!

2006 yılı ikinci yarısından sonra dinlendiğimi öğrendim. Bana karşı birçok asılsız suçtan dava açıldı. Tutuklandım. Hakkımda açılan tüm davalardan beraat ettim. Ancak atılan iftiralar ve davalar nedeniyle meslekten 2009’da ihraç edildim. Gürsel Aktepe ve Başsavcı Bülent Bingöl bu cinayeti üzerimize yıkmaya çalıştılar. Belediye başkanı ve oğlunun öldürülmesi olayının faili Orhan Aslan’ın da kaçmasına yardım ederek onu temize çıkarmaya çalıştılar. Bu şahıs halen yakalanamamıştır.”


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version