Konya’da okullar tatil mi? Konya Valiliği açıkladı

Konya’da yoğun kar yağışları etkili oluyor. Dün akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren kar yağışları kentte ulaşımda da zor anlar yaşattı. Öğrenciler ve veliler ise bugün okulların tatil olup olmayacağını merak ediyor. Peki 26 Aralık’ta Konya’da okullar tatil mi?

Konya’da okullar tatil mi sorusu yaşanan kar yağışıyla beraber önem kazandı. Konya’da bazı ilçelerde okullar tatil edildi.

KONYA’DA 12 İLÇEDE OKULLAR TATİL

Konya’da okullar tatil mi sorusu cevabını buldu. Konya’da yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ile 12 ilçede eğitime bir gün ara verildi.

Kentte gece saatlerinde başlayan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Konya Valiliği devam eden kar yağışı, aşırı don ve buzlanma nedeniyle merkez ilçeler Meram, Selçuklu, Karatay ile Akşehir, Altınekin, Çeltik, Cihanbeyli, Doğanhisar, Derbent, Ilgın, Kadınhanı, Kulu, Sarayönü, Tuzlukçu ve Yunak’ta eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı. İl genelinde tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamileler, engelliler, harp malulü ve gazilerin de bir gün süre ile idari izinli sayılacağı duyuruldu.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ KAR AÇIKLAMASI YAPTI

Selçuk Üniversitesi tarafından alınan kararla, yoğun kar yağışı nedeniyle Aksehir ilçesinde yüksek öğrenim gören öğrenciler için 26 Aralık Çarşamba günü tatil edildi.

KONYA’DA HAVA DURUMU

Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü, “Dün akşam saatlerinden itibaren Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde genelinde etkili olacak kar yağışlarının yarın (26.12.2018 Çarşamba) gün boyu aralıklarla devam edeceği ve yer yer kuvvetli olarak gerçekleşeceği beklenmektedir. Hava sıcaklıklarının da 8 ila 12 derece civarında azalmasına bağlı olarak yağış ve sonrasında görülecek kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer tipi sebebiyle ulaşımda aksamalara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.” açıklamasını yaptı.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version