Kozanlı Ömer’in sır imamları

İstihbarat birimlerinin hazırladığı 26 Nisan 2017 tarihli rapora göre 2001 yılından beri FETÖ’nün emniyet imamlığını yapan dört önemli isim bulunuyor. Bu isimlerin başında 17-25 Aralık sürecinde deşifre edilince yurtdışına kaçan Kozanlı Ömer kod adlı Osman Hilmi Özdil geliyor. Özdil’in görev yaptığı dönem 2001-2013 arası.

EMNİYET İMAMI ‘KOZANLI ÖMER’İN HALEFLERİ

Özdil’den sonra 2013-2014 sürecinde Emniyet imamlığını yapan isim ise Abdülletif Tapkan. Yine deşifre olan Tapkan’dan sonra emniyet imamlığını devralan kişi ise Kasım kod adlı Hamza Sevinç. Sevinç, kritik bir dönemde, 2014’ten Temmuz 2016’ya kadar ‘görev yaptı.’ Sevinç’in ardından ise Cemal ve Ertuğrul kod adlı Temel Alsancak isimli FETÖ’cü Türkiye Emniyet imamlığını yürütmeye başladı. Rapora göre Alsancak Ağustos 2016’dan beri emniyet imamı.

TÜRKİYE BEŞ BÖLGEYE AYRILMIŞ

İstihbarat raporuna göre Emniyet imamlarından sonra genel sekreter ve ardından büyük bölge temsilcileri geliyor. Genel sekreterler Tarık ve Sedat kod adlı Turgut Çapan ile ondan sonra göreve gelen Nabi kod adlı Ali Erkan Alaç. ‘Büyük bölgeler’, Ankara, İstanbul, İzmir, Gaziantep ve Erzurum şeklinde gruplanmış. Bu tasnife göre örgüt Türkiye’yi beş bölgeye ayırmış. Bu beş bölgeye bakan imamlar şunlar: Erkan kod adlı Ziyaeddin Eren (Ankara.) Necati kod adlı Muhammet Alıç (İstanbul.) Atıf ve Recai kod adlı Yavuz Kaya (İzmir.) İhsan ve Hüdaverdi kod adlı Şadi. (Gaziantep.) Hasbi kod adlı Ercan Şahin. (Erzurum.)

SON TV, Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Türkiye genelindeki emniyet imamları ve onlara bağlı olarak faaliyet gösteren mahrem kadrosunun tüm listesine ulaştı. Listede örgütün iç hiyerarşisine göre sınıflandırılmış Türkiye emniyet imamı, emniyet imamı sekreteri, büyük bölge temsilcisi, emniyet üst yönetimi temsilcisi, büyük bölge temsilci sekreteri, polis akademisi ve polis koleji temsilcisi ve polis okulları büyük bölge temsilcisi olarak ‘görev yapan’ tüm isimlerle fotoğrafları yer alıyor.

İstihbarat birimlerinin hazırladığı 26 Nisan 2017 tarihli rapora göre 2001 yılından beri FETÖ’nün emniyet imamlığını yapan dört önemli isim bulunuyor. Bu isimlerin başında 17-25 Aralık sürecinde deşifre edilince yurtdışına kaçan Kozanlı Ömer kod adlı Osman Hilmi Özdil geliyor. Özdil’in görev yaptığı dönem 2001-2013 arası. Özdil’den sonra 2013-2014 sürecinde Emniyet imamlığını yapan isim ise Abdülletif Tapkan. Yine deşifre olan Tapkan’dan sonra emniyet imamlığını devralan kişi ise Kasım kod adlı Hamza Sevinç. Sevinç, kritik bir dönemde, devletin FETÖ’yü terör örgütü olarak addetmeye başladığı 2014’ten 15 Temmuz darbe girişiminin gerçekleştiği Temmuz 2016’ya kadar görev yaptı. Sevinç’in ardından ise Cemal ve Ertuğrul kod adlı Temel Alsancak isimli FETÖ’cü Türkiye Emniyet imamlığını yürütmeye başladı. Rapora göre Alsancak Ağustos 2016’dan beri emniyet imamlığı yapıyor.

 

Emniyet İstihbarat arşivini Tayland’a kaçırdılar

 

TÜRKİYE’Yİ BÖLGE BÖLGE AYIRMIŞLAR

SON TV’nin ulaştığı istihbarat raporuna göre Emniyet imamlarından sonra genel sekreterler ve ardından büyük bölge temsilcileri geliyor. Genel sekreterler, her ikisi de akademisyen olan Tarık ve Sedat kod adlı Turgut Çapan ile ondan sonra göreve gelen Nabi kod adlı Ali Erkan Alaç. Alaç. 2001-2014 arasında, Çapan ise 2014’ten günümüze genel sekreterlik ‘görevini’ yerine getirdi. Büyük bölgeler’, Ankara, İstanbul, İzmir, Gaziantep ve Erzurum şeklinde gruplanmış. Bu tasnife göre örgüt Türkiye’yi beş bölgeye ayırmış. Ankara bölgesine bakan temsilciler şunlar:

EMNİYET BÜYÜK BÖLGE SEKRETERLERİ

Rapora göre Türkiye Emniyet Üst Yönetimi Temsilcileri ise şunlar:

Bu üç ismin danışmanı olarak faaliyet gösteren kişi ise Mesut ve Uğur kod adlı Muharrem Pakel. Raporda Türkiye Emniyet imamı sekreteri olarak iki isim geçiyor. Bu isimler,

Rapora göre örgütte Büyük Bölge Temsilcisi olarak ‘görev yapan’ kişiler ise şunlar:

Halen görevde.)

DİĞER ÜST DÜZEY İMAMLAR

İstihbarat birimlerinin hazırladığı rapora göre FETÖ’nün Emniyet’ten sorumlu diğer üst yöneticileri ise şunlar:

Halen görevde.)


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version