Yüzde 10 indirim yapan marketler hangileri? A101, ŞOK, BİM, Metro Nelere indirim yapılacak?

Enflasyonla mücadele kararı olarak. Başta BİM, A101, ŞOK ve Metro market olmak üzere tüm ürünlerde yüzde 10 indirim uygulanacağı açıklandı. Peki ama hangi marketlerde indirim var ve hangi ürünlerde indirim yapılacak. İşte Yüzde 10’luk indirimle ilgili tüm detaylar. ‘Enflasyonla Topyeküm Mücadele’ kapsamında alınan önlemler açıklandı: Enflasyon sepetindeki ürünlerin tamamında yüzde 10 indirim; elektrik ve doğalgaza yıl sonuna kadar zam yok; bankaların kredi faizlerinde yüzde 10 indirim.

Bakan, önce kampanyayı nasıl hazırladıklarını anlattı: “Girdi maliyetlerini düşürmek için, işsizliğin artmaması için neler yapılacak, bunları çalıştık. Özel sektörle buluştuk. Görüşmelerde destek ve sahiplenme gördük.”

Albayrak daha sonra kampanyadan ayrıntılar verdi.

Buna göre enflasyon sepetindeki tüm ürünlerin fiyatı yıl sonuna kadar yüzde 10 indirilecek, aynı süre zarfında elektrik ve doğalgaza zam yapılmayacak, bankalar da 1 Ağustos sonrasında verdikleri kredilerin faizinin yüzde 10’u oranında indirim yapacak.

Bakan, kampyanın gönüllülük esasına dayandığını belirterken vatandaşları kampanyaya katılan firmaları tercih etmeye çağırdı.

Albayrak ayrıca şunları söyledi: “Fırsatçılık ve stokçulukla etkin mücadeleye devam edeceğiz. İşçi çıkarmalarının önü geçilmesi aşamasında işletmelerimize destek vereceğiz.”
Halk fiyatları ‘Alo 175’ ile denetleyecek

Albayrak’ın açıkladığı diğer bazı önlemler şöyle:

– Bekleyen KDV iadelerini hızlandıracağız, yıl sonuna kadar başvurular sonuçlanacak. KDV iadesi başvurusunda ilk 10 günde yüzde 50 iade yapacağız.

– Hal yasası da ekim ayı itibariyle de Meclis’te göreceğiz. Komisyonculuk kaldırılacak.

– Gıda ürünlerinde fiyat dalgalanmaları açısından yakından takip edileceği ürün mekanizması için çalışmaları yapıyoruz.

– Ürün gözetim mekanizması süreci için çalışmaları başlattık. ‘ALO 175’ (hali hazırda geçerli olan tüketici danışma hattı) ile hattımızı geçerli kıldık.

– Stokçulukla etkin mücadeleye devam edeceğiz.

TARIM ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin açıklamasından notlar:

*Enflasyonla mücadele programımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bugün dünya nüfusu 7 milyar, önümüzdeki 2050 yılına baktığımızda 9 milyar olacak. Şehirleşmemiz yüzde 55, 2050’ye baktığımızda çok daha fazlasını yapacağız. Bu zor ev ödevini yapmamız lazım.

*Gıda arz güvenliği ekonominin hızlı olduğu durumlarda ön plana çıkıyor. 2 görevimiz var. Üreticiyi korumak ve tüketiciyi kollamak. İkisini de yapma yolunda ödevimizi aldık çalışıyoruz. Tohumdan sofraya tüm sorunları ortadan kaldırmanın yolunu arıyoruz. Heybeyi doldurarak geldik.

ÇAYKUR ZAM YAPMAYACAK

*Yaptıklarımızın üzerine neler yapabiliriz dedik. Serbest piyasa ekonomisi tabii ki işleyecek. Gıda arz güvenliğini de mutlaka sağlayacağız. Örneğin kıyma 29, kuşbaşı 31 TL’den satılıyor. Ucuz fiyattan alınıyordu, alınmaya devam edecek. Ucuz et projesi devam edecek. Çaykur bundan sonra da zam yapmayacak. Zincir marketlerde 50 üründe 2 ay yüzde 10 indirim yapacak.

ET VE SÜT KURUMU YÜZDE 10 İNDİRİM YAPACAK

*Et ve Süt Kurumu 10 üründe yüzde 10 indirim yaptı. Atatürk Orman Çiftliği 14 üründe yüzde 10 indirim yaptı. Sığ ve toz gübreyle yemde yüzde 10 indirim yapıldı.

50 ÜRÜNDE İKİ AY BOYUNCA İNDİRİM

*Toprak Mahsulleri Ofisi pirinci yüzde 20-40 indirimle arasında satmaya devam edecek. Carrefour, BİM, Şok, Migros ve Metro 50 üründe iki ay süreyle yüzde 10 indirim yaptığını açıkladı.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version