Çekya Devlet Başkanı’ndan tepki çeken Kaşıkçı ‘şakası’

epa06478974 Czech President Milos Zeman celebrates his victory in the presidential election run-off in Prague, Czech Republic, 27 January 2018. Current Czech President Milos Zeman defeated former chairman of the Czech Science Academy on 27 January to become the Czech Republic's second president directly elected by citizens. Drahos received 48.47 percent of votes compared to Zeman's 51.52 percent, the statistics office in Prague reported from more than 99.5 percent of polling stations. EPA-EFE/FILIP SINGER

Çekya Devlet Başkanı Milos Zeman, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsololuğu’nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı’yla ilgili büyük tepki çeken bir ifadeye imza attı.

Zeman, Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili, “Gazetecileri çok severim bu nedenle onları bu akşam Suudi konsolosluğunda ağırlayacağım.” diyen Zeman toplantı sırasında oldukça tepki topladı.

Zeman’ın açıklamasına ilk tepki, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nden (RSF) geldi. RSF, Zeman’dan özür dilemesini istedi.

Çek lider daha önce de, Ekim 2017’de bir basın toplantısında muhabirleri sahte bir kalaşnikofla karşılamış, Mayıs 2017’de ise gülerek, “Gazeteciler yok edilmeli çünkü onlardan çok var” demişti.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version