Önday Gömlekleri’nin sahipleri 8 yılla yargılanacak

Önday Gömlekleri'nin sahipleri 8 yılla yargılanacak

Önday Gömlekleri'nin sahipleri 8 yılla yargılanacak

2011 yılında borç batağına düşerek iflas eden ve yıllık cirosu milyon doları aşan Önday Gömlekleri’nin sahiplerine hileli iflastan dava açıldı. Şirketin ortakları M. Ö., Y. Ş. ve A. D., şirkete ait malvarlığını kaçırmakla suçlandı. Açılan davada 3 ortağın 8 yıla kadar hapisleri istendi.

2000’li yılların ortalarında yıllık cirosu milyon dolarları aşan Önday Gömlek, 2009 yılında düştüğü mali darboğaz nedeniyle haciz ve icra takipleriyle karşılaştı. Şirket aleyhine 2009 yılında açılan iflas davası, 2011 yılında iflasla sonuçlandı.

İflas eden müflis Önday Gömlek’in tasfiye işlemlerini yürüten iflas müdürlüğü, şirketin ortaklarına yazı yollayarak, şirketin son 3 yıllık ticari defterleri ile tüm mallarını bildirmelerini istedi. Yasal bildirime uymayan şirket ortakları hakkında hileli iflas suçundan dava açıldı.

Şirket ortakları M. Ö., Y. Ş. ve A. D. aleyhine hazırlanan iddiannamede, şüplelilerin hileli iflas suçunu işledikleri belirtildi. İddiannamede, şüphelilerin şirkete ait malları kaçırdıkları iddiasına da yer verilerek, her üç sanığın hileli iflas ve mal kaçırma suçlarından yargılanmaları istendi. Şüpheliler, 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacaklar.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version