SON TV

Güneş Sayın Kalyoncu’nun eceli topuklu ayakkabılardan oldu

Yazar Güneş Sayın Kalyoncu'nun, AVM'de ayakkabı topuğu yürüyen merdivenlere takıldı. Kaburgasının kırılması üzerine 3 saat sonra iç kanamadan hayatını kaybetti.

Güneş Sayın Kalyoncu’nun eceli topuklu ayakkabılardan oldu

Güneş Sayın Kalyoncu 33 yaşındaydı. Yeni yazdığı “Stilettolu (yüksek topuk) Anne ve Made in Barcelona Bebek” adlı kitabı için imza günü yapmaya hazırlanıyordu. Habertürk’ün haberine göre, Ankara’da önceki gün gittiği bir alışveriş merkezinin yürüyen merdivenlerinden düştü; 3 saat sonra hastanede hayatını kaybetti.

Ankara Çayyolu semtindeki bir alışveriş merkezinde yaşanan kaza, yazarlığa adım atan genç bir kadının hayatını söndürdü. Ağustos ayında ilk kitabı “Silettolu Anne ve Made in Barcelona Bebek”i yayımlayan Güneş Sayın Kalyoncu, annesiyle birlikte alışverişe çıktı.

Topuklu ayakkabı giymeyi çok sevdiği bilinen genç kadın, yürüyen merdivenden yukarı çıkarken bir taraftan da cep telefonuyla konuşuyordu. ayağı yürüyen merdivenlere takılan ve dengesini kaybeden Kalyoncu, merdivenlerden yuvarlandı. Düştükten sonra ayağa kalkıp, “Bir şeyim yok” dedi. Annesinin ısrarıyla ambulans çağrıldı.

İÇ KANAMA GEÇİRDİ

Ambulansla Gazi Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan Kalyoncu’nun düştüğü sırada kaburgasının kırıldığı ve iç organlarına hasar verdiği belirlendi. Genç kadın yapılan tüm müdahalelere rağmen iç kanama nedeniyle 3 saat içinde hayatını kaybetti.

EŞİ BREZİLYA’DAN GELDİ

Güneş Sayın Kalyoncu, TAI’de Uçuş ve Uçuş Testleri Başkanı olarak görev yapan Cemal Nadir Kalyoncu’nun kızıydı. Eşi Peyami Kalyoncu ise Dışişleri Bakanlığı’nda görevliydi ve 1 ay önce Türkiye’nin Brezilya Büyükelçiliği’ne atanmıştı. Güneş Sayın Kalyoncu, 2.5 yaşındaki oğlu Can Rüzgar’la birlikte eşinin yanına, Brezilya’ya gitmek için gün sayarken, ölüm haberini alan eşi Peyami Kalyoncu eşinin cenazesi için apar topar Ankara’ya geldi. Cenazeye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da çelenk gönderdi.

‘CENAZEN İMZA GÜNÜ GİBİYDİ’

Eşinin ölümünden çok etkilenen Peyami Kalyoncu, Twitter hesabında duygu dolu mesajlar verdi. Kalyoncu, Twitter’a, “O bizim yaşam, enerji, mutluluk, neşe kaynağımızdı. Kitabıyla tüm okuyanlara ışık saçacak şimdi. Güneşim’i unutmayın. Cenaze günü aşkımın hep hayalini kurduğu imza günü gibiydi adeta. Kitabı ilk haftasında tükenmiş oldu. Biz ona ‘Ayakların yere bassın’ deyip duruyorduk, meğer meleğim ayakları yere bir daha hiç basmamak üzere kanatlanıp uçacakmış” yazdı.

TOPUKLU AYAKKABILARI BAŞUCUNDA

Kalyoncu’nun cenazesi, Çayyolu Mevlânâ Camii’nde kılınan namazın ardından İncek Kızılcaşar Köyü’ndeki aile kabristanında toğrağa verildi. Cenazeye Kalyoncu’nun ailesi ve arkadaşları katıldı. Genç kadının çok sevdiği topuklu ayakkabıları ise cenaze töreninde tabutun başucuna konuldu.

ETİKETLER: