Marmara’da sıcaklık artıyor! Toz taşınımına dikkat!

Haftalık ve günlük hava durumu bilgilerini paylaşan Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), cuma gününe dikkat çekti. Cuma günü İstanbul ve Ankara başta olmak üzere yurdun birçok kesiminde sağanak yağışın etkisini göstereceğini tahminlerine ekleyen MGM, Güneydoğu Anadolu Bölgesi için ise sıcaklık uyarısında bulundu. İşte, günün ve haftanın hava durumu bilgileri

Günlerdir sıcak hava etkisini sürdürüyor ancak Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava durumu tahminlerine göre yarından itibaren yağışlı hava yurt üzerinde önemli bir kısma yayılacak. İstanbul’daki güneşli hava durumu bulutlu ve yağışlı bir havaya dönecek. İşte hava durumuna dair son tahminler…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) haftalık hava durumu verilerinde cuma günü için Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 2 ila 3 derece sıcaklık artışı, yurdun diğer bölgeleri için ise yağışlı hava uyarısında bulundu.

Marmara Bölgesi’nde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü’nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bölgede hava parçalı ve az bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Yalova, Kocaeli ve Sakarya’nın güney kesimleri yer yer çok bulutlu geçecek.

Yazı iyiden iyiye hissettiğimiz şu günlerde hava durumu yarından itibaren değişecek ve Meteoroloji’nin tahminlerine göre Türkiye’nin önemli bir kısmı yağışların etkisi altına girecek. İstanbul ve birçok batı şehri hafta sonuna sağanak yağışlarla girecek.

GÜNEŞİN ARDINDAN YAĞIŞLAR GELİYOR

Meteoroloji’nin yayınladığı tahmin haritasına göre, bugün Türkiye’nin kuzeydoğusunda kendini gösterecek olan yağışlar yarından itibaren etki alanını genişletecek ve hafta sonu gelirken yurdun tamamına yayılacak.

HAVALAR ISINIYOR…

Yarın kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak beklenen bölgede sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Bölgede rüzgar, güney ve güneybatı (lodos) yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

TOZ TAŞINIMINA DİKKAT!

Meteoroloji’den yapılan duyuruya göre, akşam saatlerinden itibaren batı bölgelerden başlayarak Ege, Batı Akdeniz, Marmara’nın güney ve doğusu, İç Anadolu’nun batısı ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yarın akşam saatlerine kadar Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı bekleniyor.

ÇAMUR YAĞABİLİR!

Bu kapsamda meydana gelebilecek görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, ulaşımda aksamalar ve yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version