SON.TV/İSTANBUL
Sabah’ın haberine göre, kripto para faaliyetleriyle gündeme gelen ve INTERPOL tarafından kırmızı bültenle arandığı belirtilen R.J.S., Beşiktaş’taki bir rezidansta yakalandı.
Haberde, şüphelinin adresinin MİT’in çalışmalarıyla belirlendiği, operasyonun İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde emniyet birimlerinin katılımıyla gerçekleştirildiği aktarıldı.
ÖZEL HAREKÂT DESTEKLİ OPERASYON
14 Ekim sabahı düzenlendiği belirtilen operasyona Özel Harekât polislerinin de katıldığı bildirildi. Şüphelinin gözaltına alınmasının ardından adreste arama yapıldığı kaydedildi.
4 MİLYON DOLAR VE 64 LÜKS SAAT
Habere göre aramalarda 4 milyon dolar nakit, 53 Rolex ve 11 Patek Philippe marka saat bulundu. Ayrıca ziynet eşyaları, silahlar, bilgisayarlar ve kripto para madenciliğinde kullanılan cihazların ele geçirildiği aktarıldı.
ULUSLARARASI BAĞLANTILAR İNCELENİYOR
Şüphelinin ABD, Finlandiya ve İspanya bağlantılı faaliyetlerinin araştırıldığı, ele geçirilen dijital materyallerin incelemeye alındığı öne sürüldü. Operasyonun ayrıntıları ve şüphelinin adli durumuna ilişkin resmî açıklama bu araştırmada teyit edilemedi.
SEC DOSYASINDA ÖNEMLİ AYRINTI
SEC’nin 31 Temmuz 2023 tarihli açıklamasında, “Richard Heart” adıyla bilinen Schueler ve bağlantılı projelerin kayıt dışı kripto varlık arzlarıyla 1 milyar dolardan fazla kaynak topladığı, bunun en az 12 milyon dolarının kişisel lüks harcamalarda kullanıldığı iddia edilmişti. Açıklama, 1,5 milyar doların tamamının zimmete geçirildiği iddiasını içermiyor.
SEC’nin açtığı dava, 28 Şubat 2025’te ABD ile yeterli yargısal bağlantı kurulamadığı gerekçesiyle reddedilmişti. Bu nedenle eski dosyanın güncel ve devam eden bir suçlama gibi aktarılmaması gerekiyor.
ETİKETLER: #mit, #istanbul, #beşiktaş, #kriptopara, #interpol, #operasyon, #sontv









