Muğla’da adli yıl açılışı Menteşe Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenle başladı

 

Çelenk sunma törenine Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Baro Başkanı Av. Levent Akgül, komisyon başkanları, mahkeme başkanları, hakim, savcı ve avukatlar katıldı.

Cumhuriyet Başsavcılığı’nın çelenk sunumundan sonra Muğla Barosu’nun Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Açılış töreninde konuşma yapan Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, “Tüm ülke sathında olduğu gibi yeryüzü cenneti ilimiz Muğla’da da adalet teşkilatımız görevini en iyi şekilde yerine getirme azmi ve kararlılığı içindedir” dedi.

“ADALETİN TECELLİSİ NOKTASINDA KARARLI BİR ŞEKİLDE MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Başsavcısı Dönmez:
“Büyük deprem felakati sebebiyle kaybettiğimiz hayatlarını adalete adayan fedakâr meslektaşlarımızı ve adliye personelimizi, hain terör saldırıları sonucunda hayatlarını kaybeden yargı şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Kuvvetler ayrılığı ilkesinin 3 temel unsurundan biri olan yargı, insan hakları ve Anayasanın teminatı olmakla birlikte, toplumla devlet arasındaki manevi bağında koruyucusudur. Adalet teşkilatı olarak, toplumun her kesiminin ve istisnasız tüm vatandaşlarımızın hukukuna sahip çıkmaktan ve sürekli olarak adaleti aramaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Adalet teşkilatımız ve yargı camiamız için yeni bir adli yıl yeni bir çalışma dönemi başlıyor, hak ve adalet mefkuresine emek ve mesai veren tüm Hakimler, Cumhuriyet Savcıları Avukatlar ve Adalet personelimiz bu başlangıcın heyecanını yaşamaktadırlar. Tüm ülke sathında olduğu gibi yeryüzü cenneti ilimiz Muğla’da da adalet teşkilatımız görevini en iyi şekilde yerine getirme azmi ve kararlılığı içindedir. Her zaman olduğu gibi, adaletin tecellisi noktasında kararlı bir şekilde mücadeleye devam edeceğiz.”


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version