SON.TV/ANKARA
Jandarma Arama Kurtarma ve Sualtı Arama Kurtarma timleri; kaybolma, mahsur kalma, trafik ve paraşüt kazası ile boğulma tehlikesi yaşanan olaylarda vatandaşların yardımına koştu.
Jandarma Genel Komutanlığı, ekiplerin son bir ayda gerçekleştirdiği operasyonlara ilişkin verileri “Umudun adı JAK & SAK” mesajıyla kamuoyuyla paylaştı.

JAK TİMLERİ 51 OLAYA MÜDAHALE ETTİ
Jandarma Genel Komutanlığının resmî sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre JAK timleri, 15 Temmuz-15 Ağustos 2026 tarihleri arasında toplam 51 olaya müdahale etti.
Arama, kurtarma ve tahliye çalışmaları sonucunda 57 kişi sağ olarak kurtarıldı. Açıklamada operasyonların farklı bölgelerde ve farklı risk koşulları altında gerçekleştirildiği belirtildi.
MAHSUR KALAN 33 KİŞİ KURTARILDI
JAK ekiplerinin müdahale ettiği olaylarda çeşitli nedenlerle bulundukları bölgelerde mahsur kalan 33 kişi güvenli alanlara tahliye edildi.
Timler, ulaşımın zor olduğu bölgelerde gerçekleştirdikleri çalışmalarla vatandaşlara ulaştı. Kurtarma operasyonları sırasında bölgenin coğrafi yapısına ve olayın niteliğine uygun ekipman kullanıldı.

KAYBOLAN 16 KİŞİYE SAĞ ULAŞILDI
Bir aylık dönemde kayboldukları bildirilen 16 kişi de JAK timlerinin arama çalışmaları sonucunda bulundu.
Ekipler, gelen ihbarların ardından kayıp kişilerin son görüldüğü bölgelerde arazi taraması ve arama kurtarma faaliyeti yürüttü. Çalışmaların sonucunda 16 kişi sağ olarak kurtarıldı.
PARAŞÜT KAZASINA MÜDAHALE
JAK timleri, paraşüt kazası sonucu yaralanan bir kişiye de müdahale etti. Yaralı, ekiplerin çalışmasıyla bulunduğu bölgeden alınarak sağlık görevlilerine teslim edildi.
Jandarma Genel Komutanlığının açıklamasında ayrıca İngiltere uyruklu bir kişinin de ekiplerin operasyonuyla sağ kurtarıldığı bildirildi.
ANTALYA’DAKİ KAZADA 5 KİŞİ KURTARILDI
JAK ekiplerinin görev yaptığı olaylar arasında Antalya’da meydana gelen trafik kazası da yer aldı.
Kaza sonrası araçta mahsur kalan 5 kişi, ekiplerin müdahalesiyle bulundukları yerden çıkarıldı. Kurtarılan kişilerin sağlık ekiplerine teslim edildiği belirtildi.
DEVRİLEN RAFTİNG BOTUNDA HAYATİ MÜDAHALE
Sualtı Arama Kurtarma timleri de aynı dönemde kritik bir kurtarma operasyonu gerçekleştirdi.
Bir rafting botunun devrilmesi sonucu boğulma tehlikesi geçiren bir kişi, SAK timlerinin müdahalesiyle sağ kurtarıldı. Böylece JAK ve SAK timlerinin bir aylık çalışmalarında sağ kurtarılanların toplam sayısı 58 oldu.
“ARAMA VE KURTARMA ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”
Jandarma Genel Komutanlığı, operasyonların aralıksız devam ettiğini belirterek şu açıklamayı yaptı:
“Umudun adı; JAK & SAK. Arama, kurtarma ve tahliye çalışmalarımız aralıksız devam ediyor.”
Açıklamanın sonunda, “Jandarma Genel Komutanlığı olarak, her zaman aziz milletimizin emrinde ve hizmetindeyiz” mesajına yer verildi.
ETİKETLER: #Jandarma #JAK #SAK #AramaKurtarma #JandarmaGenelKomutanlığı #Antalya #TrafikKazası #Rafting #KayıpKişiler #SonDakika









