Yargıda kritik hafta

Bekir Bozdağ’ın Adalet Bakanlığı görevine getirilmesiyle yargı kulisleri de bir hayli hareketli. Yargı teşkilatı içinde önemli kritik değişiklerin olabileceği, bu değişikliklerden ilkinin ise Bakanlık içinde yapılacağı öğrenildi. Diğer yandan Hakimler ve Savcılar Kurulu’nda da stratejik değişikliklerin olacağı da yargı kulislerine yansıyan bilgiler arasında yer alıyor. SONTV’nin ulaştığı bilgilere göre; Teftiş Kurulu Başkanlığı, Ceza İşleri Genel Müdürlüğü, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ve Personel Genel Müdürlüğü’nde kritik değişikliklerin yapılacağına kesin gözüyle bakılırken, 2 Bakan Yardımcısının da değişeceği gelen son dakika bilgisi arasında yer alıyor.
BAKAN YARDIMCILIĞI İÇİN O İSİMLE GÖRÜŞÜLMÜŞ
Adalet Bakanlığı Yardımcılığı için Adalet Bakanlığı eski Müsteşarı Kenan İpek ile görüşüldüğü ancak İpek’in bu tekliği kabul etmediği ve Yargıtay’da görevine devam edeceği öğrenildi. Diğer yandan, Adalet Bakan Yardımcılığı için kulislerde konuşulan bir diğer isim Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu üyesi Vedat Ali Tektaş. Ancak Tektaş’ın kısa süre önce Hukuk Politikaları Kurulu’na atanması sebebiyle burada görevine devam edebileceği bilgisi edinildi.
YARGIDA ÇOĞULCULUK MESAJI VERDİ
Göreve geldikten birkaç gün sonra Hakimler ve Savcılar Kurulu üyelerini kabul eden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, burada çok önemli bir mesaj vermiş ve yargıda çoğulculuğun önemine dikkat çekmişti. Bozdağ, yargıda çoğulculuğu korumak için HSK olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını vurgulamış ve yargının anayasa ve hukuka uygun olarak milletin vicdanını rahatlatacak kararlar vermesi gerektiğini söylemişti.

HAKİMLER VE SAVCILAR KURULU’NDA STRATEJİK DEĞİŞİKLİKLER BEKLENİYOR
Adalet Bakanlığına Bekir Bozdağ’ın gelmesinin ardından Hakimler ve Savcılar Kurulu’nda da stratejik değişikliklerin yapılacağı konuşuluyor. Buna göre; Hakimler ve Savcılar Kurulu Genel Sekreterlik ile Teftiş Kurulu’nda kritik değişiklikler yapılacağına kesin gözüyle bakılıyor.
KULİSLERDE O İSİM KONUŞULUYOR
Bu kritik görev değişikliklerinden birine ise daha önce Bekir Bozdağ döneminde HSK’da Genel Sekreter Yardımcılığı yapan ve halen Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı görevini yürüten Turan Kuloğlu’nun atanabileceği değerlendiriliyor. Turan Kuloğlu’nun ikinci bir ihtimal Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü için de adının geçtiği kulislerde çokça konuşuluyor. Kuloğlu, Eski Personel Genel Müdür Yardımcılığı görevini de yürütmüştü.
SÜREÇ NASIL İŞLİYOR

Hakimler ve Savcılar Genel Kurulu, Genel Sekreterlik için Genel Kurul’da 3 aday belirliyor ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a sunuyor. Bakan Bozdağ, Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından belirlenen 3 aday arasından birisini Genel Sekreter olarak atarken, Genel Sekreter Yardımcılığı görevine ise kendi belirlediği bir ismi görevlendirebiliyor.
YARGIDA KRİTİK HAFTA

Geçtiğimiz günlerde yayımlanması beklenen görev değişikliklerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi Ukrayna ziyareti ve sonrasında koronavirüse yakalanması sebebiyle ertelendiği, en geç bu hafta sonuna kadar Resmi Gazete’de yayımlanacağı öğrenildi.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version