SON TV

Bağlısını denemek

Son zamanlarda bir cemaat hakkında bir takım iddialar ileri sürülüyor, örgüt oldukları ve ülke aleyhine çalıştıkları iddia ediliyor. Hatta belgeleniyor, bir takım kanıtlar gösteriliyor.

Bazı gerçekler açığa çıkınca cemaatin dağılacağı, kısa sürede çok kişinin ayrılacağı sanılıyor.

Sempati ile bu şekildeki cemaatlere bakanların soğuyacağı, bazı kopmaların olacağı beklense de tamamen dağılma olması mümkün değildir.

Bunu birkaç sene evvel bir cemaate bağlı bir hocanın özel sohbette söyledikleri gösteriyor. O saygıdeğer hocamız demişti ki:

“Bağlı olduğum cemaatte işler yolunda gitmiyor. İslami anlayışıma uymayan noktalar görüyorum. Ancak ayrılmam çok zor. Yaşım 40’ı geçti. Hocalıktan aldığım maaş zar zor da olsa geçimimi idare ediyor. Cemaatten ayrıldığım an işimi kaybedeceğim. Şimdiye kadar bir başka bir mesleğim olmadı. Birikmiş maddiyatım da yok. Evim kira, yani cemaatten ayrıldığım an işsiz kalırım, çoluk çocuğumun rızkını kazanmakta çok zorlanırım.

Geçenlerde bir hocamız cemaatten ayrıldı. Birden işsiz kaldı. Başkasına muhtaç duruma düştü. Şu da var, bu hoca arkadaşımızın çevresi bizlerdik. Hele benimle yediği içtiği ayrı gitmezdi.

Cemaat lideri bizim görüşmemizi yasakladı. Yıllardır yakın dostum olan bu hocayla aniden ilişkimizi kestik. Çünkü onunla görüşmeye devam edenin cemaatten atılacağını biliyoruz. Kısacası cemaatten ayrılmak mümkün değil. Takiyye yaparak cemaat içinde olmaya devam etmek mecburiyetindeyim.”

Dışa kapalı cemaatler genelde böyledir. Cemaatten ayrıldığında işini kaybedebilir, yıllardır dost olduğu arkadaşları ile görüşemez bile. Böyle olunca bunları göğüslemek zordur.

Bir ayrı nokta da evliya veya mehdi olarak gördükleri cemaat liderinin yanlış yaptığına inanılmak istenmemesidir. O ne yapsa doğru kabul edilir. Haşa ilham-ı ilahi ile hareket etmektedir.

Şu an elimde yazarı Hz. Şeyh Es- Seyyid Ali Göleli (K.S.) olduğu kapağında yazılan “Sihirbaz Büyücü ve Ruh Çağıran Ehl-i Bid’at’a Reddiye” kitapçık var. Herhalde anladınız. Bu kitap daha sonra Ali Kalkancı olarak bilinen 28 Şubat şeyhine ait. Bu kitapta Ali Kalkancı müritlerine şöyle tavsiyede bulunuyor:

Şeyh bazen garip ve tuhaf görünen söz ve davranışta bulunabilir. Hatta İslam’a aykırı görünen sözler edebilir. Hemen onu eleştirmemelidir. Çünkü o müridinin bağlılığını denemektedir.

Bu yüzden Ali Kalkancı yıllarca şeyhliğe devam edebilmiştir.
Görüldüğü gibi cemaat lideri saçma sapan hareketler yapsa bile müridin “Vardır bir hikmeti” diyerek kabullenmesi gerekmektedir.

Ama açıklanan bilgiler ve belgeler, düşüncesi serbest olan kişilerde muhakkak ki gözlerdeki perdelerin kalkmasını sağlamıştır.

YAZARIN SON YAZILARI
Yaşlılıkta cinsellik - 17 Şubat 2017
Anne ile sohbet - 10 Mayıs 2016
Yürüyüş - 2 Ocak 2016
İyilik terapisi - 6 Ekim 2015